Pridobite do 40% Popusta * Samo za omejen čas.

Kdo smo?

MELISA VETERINA d.o.o. je zastopnik uglednih tujih proizvajalcev prehranskih dodatkov in izdelkov za nego za družne živali. Ima dovoljenje za promet s kemikalijami in je odobren kot nosilec dejavnosti poslovanja s krmo z alfa št: α 705 07 037.

 

Dan, ko si izberemo hišnega ljubljenčka za svojega življenjskega sopotnika, je dan, ko se obvežemo, da bomo zanj skrbeli in mu nudili ljubezen, nego in skrb za njegovo zdravje – kot pravijo- v dobrem in slabem !

Postanejo naši prijatelji, zavezniki in včasih prave sorodne duše.

Na nas pa je, da se potrudimo in jim omogočimo življenje, kot si ga zaslužijo.

S pravilno prehrano, nego, gibanjem in počitkom jim nudimo zadostitev osnovnih potreb. Pa vendar jim je potrebno nuditi vnos nekaterih naravnih, nujno potrebnih sestavin tudi preko prehranskih dodatkov.

Energije in zagona nam ne primanjkuje in še naprej se bomo trudili, da pripeljemo v Slovenijo najboljše izdelke za živali in da vam, kar se le da, najbolj strokovno pomagamo pri vseh vaših vprašanjih in dilemah.

Alenka Kropivšek, dr.vet.med.

Po končani srednji naravoslovno-matematični šoli sem bolj po naključju pristala na sprejemnih izpitih za Veterinarsko fakulteto in po uspešno opravljenih, sem ta študij tudi nadaljevala in vzljubila.

Med študijem sem s sošolko na temo Stanje zob in obzobnih tkiv službenih psov v Sloveniji dobila Prešernovo nagrado ter za isto delo tudi Walthamovo nagrado. V avgustu 1997 sem se udeležila eno tedenskega izpopolnjevanja v Angliji v Waltham Petcare Science Institute.

Tisto leto je bilo za našo družino težko, zato sem si vzela let odni predaha od študija. V vmesnem času sem inštruirala osnovnošolce, učila preko CSD-ja na osnovni šoli in se potem le zavzela in končala fakulteto.

Prvo službo sem leta 2000 nastopila v podjetju Mars Inc., katerega del je tudi Waltham center. Kot strokovni sodelavec veterine sem skrbela za prodajo, planiranje zalog, izvajanje marketinških aktivnosti in še za marsikaj.

To delo me je pritegnilo in tudi naslednja služba v LEK-u je bila v veterinarskem oddelku – tu sem spoznala delo izven Slovenije, saj sem kot vodja prodaje veterinarskih zdravil odgovarjala za prodajo v 5 CVE državah.

Ker sem se našla v delu z zdravili, prehranskimi dopolnili, v sodelovanju s kolegi veterinarji in lastniki živali, sem se 2014 odločila za samostojno pot in tako je luč sveta ugledala Melisa.

Včasih se pošalim, da je to moj tretji otrok, v katerega vlagam celo sebe.

Me pa živali spremljajo že od mladosti, sedaj nam družbo dela 6 mačkov, vsi rešenčki in vsi neskončno ljubeči ter bernka Popy in po novem tudi mali berni Medo.

Nataša Sila, vet. tehnik

Po poklicu sem veterinarski tehnik in kot se spodobi za naš poklic sem velika ljubiteljica živali. Po končani srednji veterinarski šoli sem vpisala na FVV, vendar me je pot vseeno vodila nazaj v svet živali. Svoje izkušnje sem nabirala ob praksi na kliniki za male živali, kjer sem bila dobri dve leti. Zaposlena sem bila tudi v trgovini za male živali, nato dobrih pet let v ambulanti za male živali.

V preteklosti sem bila ponosna lastnica štirih podgan, treh hrčkov, para mišk ter enega kunca. Pri 16ih letih se mi je uresničila želja in sem dobila prvo psičko, Boxerko Rino. Sedaj mi družbo dela Boxer Fidel. Skupaj rada hodiva v naravo, predvsem pa ob vikendih rada obiščeva hribe.

Redno se udeležujem različnih seminarjev in izobraževanj na področju za veterinarske tehnike.

Sara Rejc, vet.tehnik

Po poklicu sem veterinarski tehnik in diplomirani varstvoslovec. Že od malih nog me spremljajo živali, posebno mesto v mojem srcu pa so našli psi, zato poleg redne službe občasno opravljam tudi delo inštruktorja v pasji šoli, kjer vodim skupinske tečaje in individualne ure.

Po končani srednji veterinarski šoli sem na FVV diplomirala iz področja kriminalistike, napisala sem diplomsko delo z naslovom “Uporaba službenih psov za različne delovne procese”. Svoje izkušnje sem nabirala na veterinarski kliniki ter v trgovini za male živali, kjer sem opravljala delo namestnika poslovodje, oskrbnika živali ter veterinarskega tehnika v oddelku Veteke.

Ker se zavedam, da je znanje tisto, kar nas opredeljuje, le tega ves čas nadgrajujem in izpopolnjujem na različnih področjih. Udeležujem se različnih izobraževanj iz veterinarskega in kinološkega področja.

Sem tudi lastnica bradate agame in dveh border collijev, ki sta mi odprla svet v kinologijo. Udeležujemo se treningov agilityja, frizbija in pašnje ovac, rekreativno pa se ukvarjamo tudi s canicrossom, bikejoringom, delom z nosom in trikci. Zelo radi pa se odpravimo tudi na različna potepanja v naravo in gore.

Ker nisem človek, ki bi živel rutinsko in se neprestano rada učim novih stvari, sem se odločila, da bom sledila svojim življenjskim sanjam ter opravljala delo kjer je moje srce že od malih nog – pri živalih. Svoje mesto sem našla pri podjetju Melisa. Verjamem v naše artikle, poleg tega pa svoje znanje rada delim z drugimi, saj ni lepšega občutka od tega, ko nekomu z nasvetom in različnimi produkti lahko omogočiš lepše in bolj kakovostno življenje.

»I want to work like a dog – doing what I was born to do with joy and purpose. I want to play like a dog – with total, jolly abandon.« – Oprah Winfrey

Metka Lajevec, dr. vet. med.

Že od nekdaj sem želela postati veterinarka, saj me živali in ljubezen do njih, spremlja že od malega. Zato sem se po končani gimnaziji vpisala na študij veterine, kjer sem leta 2018 diplomirala.

Po končanem študiju sem se zaposlila v kliniki za male živali, z letom 2024, pa sem pričela z delom v podjetju Melisa, kjer nadaljujem svojo vizijo skrbi za živali. V sodelovanju s kolegi veterinarji skrbim za zdravje živali, za preventivo pred različnimi boleznimi, lajšanje zdravstvenih težav in stabilizacijo njihovega imunskega sistema.

Svoje znanje nadgrajujem z rednimi izobraževanji na področju veterine pri nas in v tujini.

V prostem času pa z družino in našo štirinožno članico Lajko, najraje obiščemo bližnje hribe in odkrivamo tudi druge lepote Slovenije.

Strokovno znanje

Pokličite za pomoč ali nasvet

Za zdrave živali

Preverjeno kvalitetni izdelki

Srčnost pri delu

Zaljubljeni v živali

Pridobi kupon za 10 % popust

Registriraj se na naše e-novice in pridobi kupon za 10 % popust ob nakupu