Pridobite do 40% Popusta * Samo za omejen čas.

Varovanje osebnih podatkov

Varovanje zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI


Varovanje zasebnosti posameznikov je za naše poslovanje ključno, zato si prizadevamo z največjo skrbnostjo varovati posameznikove podatke in zasebnost. V izjavi o varovanju zasebnosti opredeljujemo, kako ravnamo s podatki, ki omogočajo identifikacijo posameznika (fizične osebe). Smo pristopniki Kodeksa ravnanja za skladnost s predpisi s področja varstva osebnih podatkov za trgovce v sklopu Trgovinske zbornice Slovenije.

 

Vrste zbranih osebnih podatkov

Katere informacije o vas hranimo?

V podjetju Melisa Veterina d.o.o. obdelujemo le osnovne podatke o posameznikih (fizičnih osebah), ki so:

 • uporabniki naših produktov;
 • se prostovoljno prijavili na naše e-novice.

Če spremljate našo spletno stran, hranimo tudi piškotke, na podlagi katerih lahko merimo obiskanost naše spletne strani in vaše vedenje na naši spletni strani.

Za več informacij o piškotkih obiščite spletno povezavo www.aboutcookies.org or www.allaboutcookies.org.

V vašem spletnem iskalniku lahko nastavite politiko sprejemanja piškotkov. V primeru spremembe nastavitev piškotkov v vašem brskalniku, morda ne bodo delovale nekatere funkcije na naši spletni strani.

 • uporabniki naših produktov

Osebne podatke posameznikov (fizičnih oseb) obdelujemo za namene izpolnjevanja svojih obveznosti iz pogodbenega razmerja.

V okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti obdelujemo osebne podatke posameznikov za naslednje namene:

– izpeljava procesa nakupa in dostave izdelka, naročenega preko spletnega nakupa.

Tu so podatki, ki jih pridobimo in so potrebni za nemoteno dostavo in izdajo računa:

 • IP naslov
 • ime in priimek
 • naslov prebivališča / naslov za dostavo
 • telefonska številka
 • e-mail naslov
 • čas in datum registracije
 • arhiv komunikacije s spletno trgovino
 • piškotki

Kot dopušča zakon izvajamo tudi analize podatkov o obisku naše spletne strani, ki nam pomagajo prepoznati trende nakupovanja, želje kupcev, prometa naše spletne strani… Hkrati nam te informacije pomagajo povečati varnost spletne strani in varnost vaših osebnih podatkov.

 • ob prostovoljni prijavi na naše e-novice

Hranimo le vaš e-mail naslov, ki ste ga vpisali med prijavo na e-novice. Naše e-novice pošiljamo preko ponudnika MilerLite, ki se je zavezal da ne bo posojal, prodajal ali razkrival vaših informacij tretjim osebam. Njihov center za shranjevanje podatkov je lociran v EU ter ima certifikat ISO 27001. To je mednarodni standard, ki vsebuje zahteve za sistem upravljanja varnosti informacij, da bi omogočil organizacijam sistematično, ponovljivo in primerljivo oceno svojih tveganj in izvajanje ustreznih kontrol za ohranitev zaupnosti, celovitosti in razpoložljivosti informacij.

 

Pravna podlaga in nameni obdelave

Pravni podlagi obdelave vaših podatkov v našem podjetju sta:

 • Privolitev ob prijavi na e-novice preko enega izmed obrazcev na naši spletni strani.
 • Pogodba ob posredovanju podatkov pri spletnem nakupu na melisasi.si

Podjetje bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljalo samo za naslednje namene:

 • Za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani.
 • Za vodenje evidenc o strankah.
 • Za realizacijo naročil.
 • Za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja in spletne strani www.melisasi.si
 • Za pošiljanje e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic)
 • Za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani
 • Za občasno pošiljanje kratkih tekstovnih sporočil z namenom obveščanja o aktivnostih na www.melisasi.si, v kolikor stranka v to privoli

 

Kdo ima dostop do podatkov

 V primeru nakupa v naši spletni trgovini, zgoraj omenjene kontaktne podatke za dostavo delimo s pogodbenimi izvajalci dostavnih služb, z namenom nemotene dostave in obveščanja o pošiljki.

V primeru prijave na naše e-novice, je vaš elektronski naslov hranjen pri ponudniku MailerLite.

 

Posredovanje podatkov je prostovoljno

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno, razen kadar obdelavo osebnih podatkov zahteva zakon. V primeru, da se odločite, da določenih osebnih podatkov ne želite posredovati, obstaja možnost, da vam želene storitve ne bomo mogli omogočiti (npr. ne moremo skleniti pogodbe, če od vas ne pridobimo identifikacijskih osebnih podatkov).

 

Posledice posredovanja/ne posredovanja podatkov

Posredovanje podatkov je prostovoljno in nam omogoča opravljanje pogodbene storitve. V kolikor nam svojih podatkov ne želite posredovati, to onemogoča uporabo naše storitve.

 

Vaše pravice glede osebnih podatkov

 • Pravica dostopa

Omogočamo vam, da imate dostop do podatkov, ki jih o vas obdelujemo. To pomeni, da nas lahko kontaktirate in podali vam bomo kopijo informacij o tem, katere vaše osebne podatke obdelujemo in za kakšen namen.

 

 • Pravica do popravka

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo napačne ali nepopolne podatke, ki jih v zvezi z njim obdelujemo.

 

 • Pravica do izbrisa

Pravico imate, da zahtevate izbris svojih osebnih podatkov iz naših podatkovnih baz. Vaši zahtevi bomo ugodili, razen če bomo ugotovili, da imamo pravno podlago za obdelavo vaših osebnih podatkov.

 

 • Pravica do ugovora

Pravico imate, da ugovarjate določenim vrstam obdelave osebnih podatkov.

Lahko nasprotujete določeni uporabi osebnih podatkov, če se ti podatki obdelujejo za druge namene, kot je potrebno za opravljanje naših storitev ali za izpolnjevanje zakonske obveznosti. Lahko tudi nasprotujete nadaljnji obdelavi osebnih podatkov po predhodnem soglasju. Če nasprotujete nadaljnji obdelavi osebnih podatkov, lahko to zmanjša možnosti za uporabo naših storitev.

 

 • Pravica do omejitve obdelave

Pravico imate zahtevati, da vaših osebnih podatkov, za določene namene, več ne obdelujemo. V tem primeru vaših podatkov v prihodnje ne bomo več uporabljali v namene, na katere se nanaša vaša prepoved.

 

 • Pravica do prenosljivosti podatkov

Pravico imate, da vam podatke, ki se nanašajo na vas posredujemo v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, vi pa jih lahko posredujete drugemu upravljavcu. Upoštevajte, da to velja le za podatke, ki smo jih dobili neposredno od vas.

 

Postopek uveljavljanja pravic

Pravice lahko uveljavite na način, da nam pošljete navadno pošto ali elektronsko pošto na spodaj navedene naslove z naslednjimi podatki:

ime in priimek, naslov, elektronski naslov ali telefonsko številko ter kakršenkoli dodatni identifikacijski kriterij, ki nam bo omogočal vašo nedvoumno identifikacijo.

Zahtevamo lahko tudi dodatne informacije, potrebne za potrditev vaše identitete. Zavrnemo lahko zahteve, ki so nerazumno ponavljajoče, pretirane ali očitno neutemeljene.

V kolikor menite, da podatkov ne obdelujemo skladno z veljavnimi zakoni o varovanju osebnih podatkov, lahko vložite pritožbo pri pristojnem nadzornem organu (Informacijskem pooblaščencu).

 

SOGLASJE:

Z oddajo naročila soglašam in izrecno privolim, da podjetje Melisa veterina d.o.o. vzpostavi, uporablja, obdeluje in shranjuje moje osebne in druge podatke, ki sem jih vnesel med postopkom nakupa, za prejem in obdelavo mojega naročila, postavi dodatna vprašanja, vezana na nakup, pripravi ponudbo oz. vzpostavi kontakt oz. komunikacijo, pri čemer lahko podjetje Melisa veterina d.o.o., uporablja različne komunikacijske kanale (npr. telefon, navadna pošta, elektronska pošta) ter za izvedbo sklenjene nakupne pogodbe, pri čemer deli podatke o naslovu dostave s pogodbenimi dostavnimi službami. Soglasje velja do preklica.

 

Spremembe naše politike zasebnosti

Prizadevamo si, da politiko zasebnosti redno posodabljamo. Zadnja posodobitev je bila v mesecu februarju 2023.

 

Kako nas lahko kontaktirate

Če imate kakšna vprašanja glede naše politike zasebnosti ali o vaših pravicah ter če želite kontaktirati pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov na elektronski naslov:  dataprotect@melisasi.si

Spletno mesto www.melisasi.si je v lasti podjetja:

MELISA VETERINA D.O.O.

Zgornji Petelinjek 5a, 1223 Blagovica

@melisasi.si

Obiščite naš instagram profil!

Pridobi kupon za 10 % popust

Registriraj se na naše e-novice in pridobi kupon za 10 % popust ob nakupu