Pridobite do 40% Popusta * Samo za omejen čas.

Hit tega poletja! Izotonično prebiotični napitki za pse in mačke – obvezna oprema za vse aktivne, dopustniške in izbirčne “tačke”!

Hit tega poletja! Izotonično prebiotični napitki za pse in mačke – obvezna oprema za vse aktivne, dopustniške in izbirčne “tačke”!

DoggyRade okusen izotonični, prebiotični napitek, ki spodbuja zdravje črevesja in poskrbi za optimalno hidracijo vašega štirinožnega prijatelja!

Bogat je s prebiotiki iz naravnih vlaken, aminokislinami in elektroliti.

 

 

 

 

 

 

 

(DoggyRade: https://melisasi.si/izdelek/doggyrade/)

 

Poskrbi za hidracijo vašega psa, kar pa je zelo pomembno – poskrbi tudi za zdravo prebavo in črevesno mikrofloro. Je hipoalergen (vsebuje hidrolizirane piščančje beljakovine), nizkokaloričen, zdrav in nadvse okusen. Ne vsebuje GSO, glutena in žit.

Voda je najpomembnejše hranilo, kljub temu, da nima energijske vrednosti. Je nujna za življenje in dobro počutje. Pomaga pri uravnavanju telesne temperature vašega psa in je bistvenega pomena tudi za vse presnovne procese. Psi pri povečani telesni aktivnosti in znojenju, poleg vode izgubljajo tudi različne snovi, predvsem elektrolite – snovi, ki so raztopljene v telesnih tekočinah in nosijo ogromno življenjsko pomembnih funkcij. Glavni elektroliti so natrij, kalij in klorid. DoggyRade spodbuja hitro hidracijo pri psih. Poveča vnos tekočine, poleg tega pa vsebuje tudi elektrolite, kar psom pomaga pri hitri rehidraciji po vadbi, ko so pregreti. Primeren je tudi za starejše pse in pse, ki ne marajo piti vode, saj jih spodbudi k rednejšemu pitju in jim pomaga preprečiti dehidracijo. Uporabimo ga lahko tudi ob pojavu driske ali bruhanju, da nadomestimo izgubljeno tekočino, elektrolite, prebiotiki pa bodo pripomogli k vzpostavitvi normalne prebave. Ob dlje časa trajajoči driski ali bruhanju, je obvezen obisk veterinarja!

Ker se bližajo vroči dnevi in čas dopustovanja na morju, je DoggyRade del obvezne opreme na potovanju. Poskrbel bo za rehidracijo vašega psa po aktivnostih, predvsem pa bo pripomogel k preprečevanju driske zaradi zaužite slane vode (nočna mora vseh pasjih lastnikov, katerih psi obožujejo morje). Pakiran je v vrečki, pripravljeni za pitje, ki jo je mogoče ponovno zapreti in jo lahko uporabite, ko ste zunaj in jo znova odprete pozneje (idealna rešitev, ko ste s psom na poti v gorah). Psi ga zelo radi pijejo, saj ima prijeten vonj ter okus po piščancu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEHIDRACIJA:

Če psi zaužijejo premalo tekočine, lahko pride do dehidracije. V poletnem času bodite še posebej pozorni na sledeče znake dehidracije:

 • Suha usta (tudi slina postane gostejša),
 • suh smrček,
 • vdrte in suhe oči,
 • oteženo dihanje in sopihanje,
 • letargičnost,
 • izguba apetita,
 • slabotnost,
 • temno obarvan urin (koncentriran urin),
 • zmanjšana prožnost kože – privzdignemo kožno gubo na vratu in opazujemo kako hitro in se povrne v prvotni položaj. Če se kožna guba ne povrne nazaj, je pes dehidriran. Pri psu, ki je dobro hidriran, se bo koža takoj povrnila v prvotno stanje,
 • za oceno dehidracije si lahko pomagamo tudi tako, da na pasje dlesni pritisnemo s prstom. Pojavi se bela lisa, ki pa se mora v 1-2 sekundah povrniti nazaj v rožnato barvo. Pri dehidriranih psih se ta čas podaljša,
 • huda dehidracija lahko vodi v šok ali celo povzroči smrt živali.

 

TOPLOTNI UDAR:

Psi so na vročino veliko bolj občutljivi kot mi, saj se za razliko od nas, ki se ohlajamo s potenjem skozi celotno telo, ohlajajo le z oddajanjem toplote s sopenjem (skozi smrček vdihnejo hladnejši in suh zrak ter skozi usta izdihnejo topel in vlažen zrak) ter s potenjem skozi znojnice na spodnji strani šapic. Posebej občutljive so brahicefalne pasme (pasme s kratkimi gobčki, kot so npr. francoski buldogi, mopsi, bostonski terierji, boxserji, …), saj imajo zaradi kratkih gobčkov oteženo dihanje in posledično moteno sposobnost ohlajanja telesa, kar močno poveča nevarnost za toplotni udar.

Toplotni udar lahko nastopi zaradi visoke zunanje temperature ali intenzivne telesne aktivnosti (dolgi sprehodi, intenziven tek, prinašanje žogice, …) v toplem in sončnem vremenu. Najpogosteje pride do toplotnega udara, če pse puščamo v zaprtih avtomobilih, zato bodite pozorni, da v vročih poletnih mesecih, psov ne puščate v vozilu, čeprav je parkirano v senci!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slika: Liliput Lounge

 

Začetni znaki vročinskega udara pri psih:

 • Zelo močno sopenje, ki se ne umiri,
 • povečano slinjenje,
 • vroča in pordela notranja stran uhljev,
 • žival leži na tleh z iztegnjenim vratom, sope, jezik visi daleč iz gobca,
 • nemir, živčnost, panika.

 

Pes s sopenjem poizkuša znižati telesno temperaturo, umika se v bolj hladno, senčno mesto.

 

Če to ni mogoče, se stanje lahko zelo hitro poslabša, kar se kaže z:

 • Hitro in plitko dihanje,
 • pospešen srčni utrip,
 • apatičnost,
 • nekoordinirano gibanje, izguba ravnotežja,
 • pojavi se lahko bruhanje in driska,
 • telesna temperatura naraste nad 41°C.

 

Če psu ne pomagamo pravočasno, pade v šok:

 • Blede sluznice (lahko postanejo tudi modrikaste),
 • mišični krči,
 • izguba zavesti in pogin živali.

 

Pomembno je, da psu pomagamo pravočasno (že ob prvih znakih vročinskega udara) in znižamo telesno temperaturo. Psa prestavimo v hladen in senčen prostor ter postopoma pričnemo s hlajenjem. Najprej začnemo hladiti tačke oz. šapice, trebuh, vrat in zatilje. Najlažje je, če imamo dostop do tekoče vode, vendar je zelo pomembno, da ne uporabljamo ledeno mrzle ampak mlačno! Uporabimo lahko tudi mokre brisače, v katere ovijemo psa (pogosto jih je potrebno menjati, da psa dodatno ne grejejo). Psu ponudimo tudi mlačno vodo. Ko psa stabiliziramo, moramo čim prej poiskati veterinarsko pomoč, saj pri vročinskem udaru, pride do neravnovesja elektrolitov (v hujših primerih tudi do odpovedi notranjih organov). Na poti do veterinarja, še naprej nadaljujemo z ohlajanjem.

Ključnega pomena je, da poskrbimo za preventivo in se v vročih mesecih na sprehode odpravimo zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Izogibajte se vožnji v pregretih avtomobilih in psov ne puščajte zaprtih v vozilu. S seboj imejte vedno dovolj sveže vode.

 

Za lažje ohlajanje, pa psu lahko ponudite tudi sladoled, narejen iz DoggyRade napitka:

 • DoggyRade nalijete v modelčke ali žogice in kosti v katere lahko nalijete tekočino.
 • Dodate lahko različno sadje, koščke mesa, priboljške
 • Modelček postavite v zamrzovalnik za cca 2h.
 • Dobite okusen in zdrav pasji sladoled! 😊

 

 

Če psa ali mačko hranite samo s suho hrano, mu lahko ponudite YummyRade, ki bo poskrbel za ustrezno količino tekočine in dodatno okusnost obroka. YummyRade je viskozna tekočina, namenjena izboljšanju okusnosti obroka, pomaga podpirati zdravje črevesja, izboljša prebavo in absorpcijo hranil. Ima izjemno malo kalorij in maščob, je brez glutena in umetnih primesi. Psi in mačke so velikokrat hranjeni zgolj s suho hrano, dodatek YummyRade napitka jih spodbudi k jedi, hkrati pa nudi ustrezno količino tekočine k obroku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YummyRade (https://melisasi.si/izdelek/yummyrade/)

 

Kitty Rade – okusen izotonični, prebiotični napitek za hidracijo mačke. Vsebuje prebiotike, ki pomagajo podpirati zdravje črevesja, izboljšajo prebavo in absorpcijo hranil ter glutaminsko kislino (aminokislino), ki je koristna za delovanje črevesja. Prav tako pa je bogat s tavrinom, esencialno aminokislino za mačke, ki spodbuja zdravje oči in srca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitty Rade (https://melisasi.si/izdelek/kittyrade/)

 

KittyRade poveča vnos tekočine pri mačkah, saj veliko mačk ne pije dovolj, kar posledično vodi do zdravstvenih težav. Izredno okusen napitek omogoča, da mačka popije tudi do 9x več, kot bi sicer popila vode.

 

 

Na voljo je v vrečki, pripravljeni za pitje, ki jo je mogoče ponovno zapreti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KittyRade (https://melisasi.si/izdelek/kittyrade/)

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


@melisasi.si

Obiščite naš instagram profil!

Pridobi kupon za 10 % popust

Registriraj se na naše e-novice in pridobi kupon za 10 % popust ob nakupu