Pridobite do 40% Popusta * Samo za omejen čas.

HOT SPOT- Kaj je to?

HOT SPOT- Kaj je to?

Hot spot je eno najpogostejših kožnih obolenj pri psih, zlasti v poletnih mesecih. Te boleče, gnojne rane se lahko pojavijo nenadno in se pogosto hitro razširijo. Hot spot lahko preprečite s pravilno nego kože in dlake vašega kosmatinca.

Hot spot, znan tudi kot akutni vlažni dermatitis, so lokalizirana področja kožnega vnetja in bakterijske okužbe. Pogosto se žarišče na psu začne kot majhen rdeč predel na koži, ki ga lahko lastniki zamenjajo za ugriz žuželke. Za razliko od ugriza žuželke se hot spot na živali hitro poslabša in razširi. V nekaj urah se bo pokazala lokalizirana rdečina kože, zelo vlažna, z izcedkom in tudi brez dlake.

 

 

Hot spot se pogosto sproži s praskanjem, lizanjem ali žvečenjem prizadetega predela kože. Posledica poškodbe kože povzroči vnetje in sekundarne bakterijske okužbe.

 

 

Najpogostejši povzročitelji hot spot-a so:

 • Paraziti
 • Alergijski dermatitis zaradi ugriza bolh
 • Alergije na hrano
 • Atopijski dermatitis
 • Okužbe ušes ali kože
 • Polne in vnete analne vrečke
 • Stres ali dolgočasje, ki povzroča prekomerno lizanje
 • Umazana dlaka oz. koža
 • Vlaga, ujeta v kožuh, zaradi plavanja ali kopanja

 

Mnoga od teh stanj so kronična težava, ki lahko vodijo do ponavljajočih se žarišč, če jih ne oskrbimo pravilno. Prepoznavanje in obravnavanje osnovnega vzroka za hot spot je eden najpomembnejših dejavnikov pri preprečevanju prihodnjih težav s kožo.

Številne kožne bolezni imajo podobne simptome kot hot spot, zato je pomembno, da se posvetujete s svojim veterinarjem.

 

 

Hot spot so običajno dobro definirana območja rdečice, otekline in izpadanja dlake. Pojavijo se lahko kjerkoli na telesu živali, najpogosteje pa jih opazimo na glavi, okončinah in bokih. Prizadeto območje je vlažno in lahko izloča gnoj oz. serozno rumenkasto tekočino, kar lahko privede do skorje in matiranja dlake. Hot spot je boleč, zelo srbeč in se lahko hitro razširi predvsem takrat, ko se žival intenzivno praska ter liže.

 

 

Pomembno je, da vnetje čim prej opazimo in čim prej ukrepamo!

Bistveno pri sami ozdravitvi je prekinitev kroga srbečice oz. praskanja. Potrebno je ugotoviti vzrok dermatitisa. Redna zaščita proti parazitom, čiščenje analnih žlez, dietna hrana…

 

 

Če je vaš ljubljenček že imel kdaj te težave, mu lahko olajšate to neprijetno počutje s HOT SPOT PRŠILOM ali pa uporabite izdelek kot podporno terapijo, predpisano iz strani vašega veterinarja.

Pršilo pred uporabo obvezno pretresite. Enakomerno popršite po spremenjenih področjih na koži živali, na razdalji od 15 do 20 cm. Pri bolj prizadetih območjih, se pred uporabo posvetujte s svojim veterinarjem. Živali preprečite liznje pošpricanega mesta.

 

 

Hot spot pršilo vsebuje:

 

 • Nanosrebro, ima močne antibakterijske in antiseptične lastnosti.

 

 • Izvleček aloje zmanjša vnetje kože in pospeši proces celjenja.

 

 • Pantenol vlaži in pomirja kožo ter pospešuje regeneracijo povrhnjice.

 

 • Izvleček kamilice ima pomirjujoče in protivnetne lastnosti, ki pomagajo odpraviti srbenje in opekline.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


@melisasi.si

Obiščite naš instagram profil!

Pridobi kupon za 10 % popust

Registriraj se na naše e-novice in pridobi kupon za 10 % popust ob nakupu