Pridobite do 40% Popusta * Samo za omejen čas.

Koprofagija oz. uživanje iztrebkov pri psih in mačkah

Koprofagija oz. uživanje iztrebkov pri psih in mačkah

KOPROFAGIJA – vedenjska nadloga pri psih ( in tudi pri mačkah )

Koprofagija oz. uživanje svojih in tujih iztrebkov je vedenje, značilno za mnoge živalske vrste, nam najbolj opazno ravno pri psih. Vedenje je značilno za doječe psice in mladičke, saj psica z lizanjem mladičev vzpostavi refleks izločanja blata, katerega pa najpogosteje tudi zaužije, saj s tem ohranja čistočo v leglu. Posledično se mladiči tega vzorca navadijo in tudi sami večkrat »čistijo za seboj«- ni odgovora, zakaj – oponašanje, radovednost….večina ta vzorec preraste do 6.meseca starosti, pri nekaterih pa opazimo to »nezaželeno vedenje« skozi celo življenjsko obdobje.

Samo vedenje ni nevarno ali nenavadno, vendar pri lastnikih vzbudi nejevoljo, gnus, …

Če pri psu ni zaslediti nobenih zdravstvenih težav, če ima kvalitetne in pravilno sestavljene obroke, ostane samo še »psihološki« vidik tega problema.
Pristopov k odpravljanju koprofagije je kar nekaj, vendar v večini primerov lastniki nimajo dovolj znanja, časa ali potrpljenja, da bi psa odvadili uživanja iztrebkov.

FORBID
o Za preprečevanje koprofagije
o Spremeni vonj in okus iztrebka
o Psa/ mačko je posledično možno popolnoma odvaditi koprofagije- psihološki vpliv – povezano z vonjem in okusom vseh iztrebkov

Naslovna slika

 

Spletna stran Melisasi.si in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Pred uporabo izdelkov in še posebej v primeru, da ima vaša žival znake bolezni, je nujen posvet z vašim veterinarjem.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


@melisasi.si

Obiščite naš instagram profil!

Pridobi kupon za 10 % popust

Registriraj se na naše e-novice in pridobi kupon za 10 % popust ob nakupu