Pridobite do 40% Popusta * Samo za omejen čas.

NEGA ZOB IN OBZOBNIH TKIV PRI PSIH

Ščetkanje zob pri psu

NEGA ZOB IN OBZOBNIH TKIV PRI PSIH

Bolezni zob in dlesni so pri psih zelo pogosta težava, zato je preventiva zelo pomembna. Redno ščetkanje zob z uporabo zobne paste in sočasno urejeno prehrano, lahko močno pripomore k ohranjanju zdravja ustne votline.

Vnetno bolezen, ki prizadene zobe in dlesni pri psih, imenujemo parodontalna bolezen. Dejavniki, ki vplivajo na sam razvoj bolezni so: bakterije in njihovi produkti, pomanjkljiva ustna higiena, prehrana, starost, pasma oziroma velikost psa, oblika in postavitev zob, dihanje skozi usta, sočasne bolezni…

primer parodontalne bolezni pri psu

 

Parodontalna bolezen se razvija postopoma. V začetnem stadiju se razvije gingivitis (vnetje dlesni), ki ga vidimo kot rdečino dlesni, in nabiranje plaka (zobne obloge). To stanje je s pravočasno terapijo ozdravljivo, medtem ko napredovanje bolezni vodi v parodontitis. V tem stadiju je vidno krvavenje dlesni, nabiranje subgingivalnega plaka, ki mineralizira, zobje so lahko majavi, lokalno je vidno vnetje, lahko pride do izgube zob.

Primer napredovane parodontalne bolezni pri psu

 

Diagnozo bolezni postavi veterinar glede na anamnezo (zgodovino pacienta) ter klinične znake. RTG ustne votline lahko potrdi oz. izključi prisotnost škode na zobnih koreninah ali obzobnem tkivu.

Bolezni se lahko izognemo s preventivo. Na prvem mestu je redno ščetkanje zob, vsaj 3-krat tedensko z uporabo encimske zobne paste za pse. Ščetka mora biti prilagojena psom, priporočljivo je, da so ščetine mehke in goste. Redna uporaba zobne paste preprečuje slab zadah in nastanek zobnih oblog in zobnega kamna.

Scetkanje zob pri psu

Zobna pasta XMILE vsebuje 15% ekstrakta jajčnega rumenjaka kokoši, ki so bile hiperimunizirane proti bakteriji Porphyromone (glavni povzročitelj zobnih oblog). Poleg tega vključuje še encime in mukoadhezivno komponento, ki omogoča, da izdelek ostane v stiku z dlesnijo dalj časa.

Pse je potrebno na ščetkanje navajati postopoma. Najprej jim lahko s prstom, na katerega dodamo malo okusne paste, pomasiramo po zobeh in dlesnih, nato pa postopoma uvedemo ščetko.

X MILE Plus zobna pasta

Dodatna podpora za preprečevanje nastajanja zobnih oblog so tudi žvečljivi priboljški XMILE. Le te nudijo s svojo sestavo z aktivnimi substancami in optimalno trdoto ter heksagonalno obliko z zaobljenimi robovi pomoč pri odstranitvi plaka. Žvečilko lahko ponudite psu vsak drugi dan.XMILE Plus zobne zvecke

Hrani pa lahko dodajamo tudi poseben prah iz morskih alg – CH Dental, ki pomaga preprečevati nastanek zobnih oblog ter ohranja ustrezno ustno higieno.

Dental Chem Pharma prašek

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


@melisasi.si

Obiščite naš instagram profil!

Pridobi kupon za 10 % popust

Registriraj se na naše e-novice in pridobi kupon za 10 % popust ob nakupu