Pridobite do 40% Popusta * Samo za omejen čas.

GeriatiVet Cat vsestranska podpora za starejše mačke

GeriatiVet Cat vsestranska podpora za starejše mačke

Potrebne sestavine, ki jih nudi izdelek, ugodno vplivajo na presnovne procese in delovanje organizma pri starejši mački, ščitijo tudi pred prostimi radikali. Starejše mačke imajo lahko prehranski deficit, bodisi zaradi zmanjšanega apetita, manjše sposobnosti absorbcije sestavin iz prebavil ali povišanih potreb.
Staranje je sicer normalni fiziološki proces, pri katerem upadajo fiziološke funkcije organov, organskih sistemov in posledično celotnega telesa. Zaradi tega pride prej ali slej do porušenja homeostaze in večje izpostavljenosti oksidativnemu stresu ter boleznim. Ker prihaja do degenerativnih sprememb v možganih, se pogosto spremeni tudi obnašanje stare živali, zmanjšata se fizična aktivnost in apetit.

Olje iz semen črnega ribeza  – je bogato z nenasičenimi maščobnimi kislinami (LA-linolenska kislina, ALA—alfa linolenska kislina in GLA-gama linolenska kislina) in polifenoli (flavonol, antocian, fenil). V primerjavi z oljem iz semen jabolke, jagode in maline ima olje iz semen črnega ribeza najvišjo vsebnost alfa tokoferola in fitosterolov. Zaradi tovrstne sestave je v podporo pri zdravljenju dermatoloških težav, še posebej pri alergijah in pri boleznih, vezanih na metabolne procese, saj zmanjša oksidativni stres in inhibira izločanje vnetnih faktorjev.

Velika kopriva (Urtica dioica) – vsebuje vitamin E, flavonoide in karotene. Je bogat vir vitaminov B (B2 in B5), C in K, kot tudi organskih kislin ter drugih sestavin, vključno s klorofilom. Ima številne pozitivne vplive na telo, saj pomaga pri vnetju in alergijah. Dobro poznan je njen diuretični vpliv, ščiti pa tudi jetra.

DL – metionin – niža pH urina, kar zmanjša tveganje za nastanek struvitov.

Glukozamin – pomaga obnoviti zaščitno plast v mehurju, sestavljeno iz glukozaminoglikanov (GAG), ki je stanjšana in poškodovana predvsem pri mačkah z vnetjem spodnjih sečil.

Tavrin – je derivat cisteina, ki ugodno vpliva na delovanje srca, centralnega živčnega sistema in vida. Mačke ga sintetizirajo v premalih količinah za potrebe delovanja organizma, zato ga je potrebno vnašati s hrano v dovoljšni meri. Pri starejših mačkah, ki imajo zmanjšan apetit ali bolezni prebavil, je lahko količina absorbiranega tavrina nezadostna.

Kompleks B vitaminov

– B6 (piroksidin) je zelo pomemben pri presnovi beljakovin. Pri mačkah so potrebe vitamina B6 dosti višje kot pri psih.
 B2 (riboflavin) sodeluje pri presnovi energije.
– B12 (cianokobalamin) ima vlogo pri presnovi maščob in ogljikovih hidratov, sodeluje pa tudi pri nastanku mielina. Je pogosto deficitaren pri boleznih prebavil (kronično vnetje trebušne slinavke, kronična črevesna bolezen, limfom,…), kjer se pojavlja zmanjšan apetit, bruhanje, idr.
– B1 (tiamin) sodeluje v sintezi nevrotransmiterjev metabolizma glukoze, maščob in amino kislin in je pomemben vitamin za podporo delovanju živčnega sistema.
– Biotin proizvajajo bakterije mikroflore v prebavilih in je pomemben koencim v procesih biosinteze maščobnih kislin, glukoneogeneze in aminokislin. Je potreben za zdravo kožo in dlako.

ODMERJANJE
Mačke
– do 5 kg telesne teže: 1 kapsula na dan
– nad 5 kg: 2 kapsuli na dan
Pri mačkah s kronično ledvično odpovedjo se pred uporabo posvetujte z veterinarjem.

Sestava aktivnih učinkovin na kapsulo: olje iz semen črnega ribeza (Ribes nigrum) 250 mg, glukozamin 30 mg, tavrin 30 mg, DL metionin 20 mg, ektrakt listov velike koprive (Urtica dioica) 10 mg, vitamin E 5 mg, vitamin B12 0,005 mg, biotin 1 mg, vitamin B2 0,50 mg, vitamin B1 0,20, vitamin B6 0,20 mg. Analitska sestava: surove beljakovine 13,80 %, surov pepel 12,43 %, surova maščoba 57,30 %, surove vlaknine 57,30 %, vlaga 1,06 %, fosfor 2072 mg/100 g, natrij 1696 mg/100 g, kalcij 49,8 mg/100 g.

Izdelek GeratriVet za mačke je na voljo v inovativnih twist off kapsulah za lažje doziranje. Najdete ga tukaj. 

 

Naslovna slika: Maria Teneva

 

Spletna stran Melisasi.si in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Pred uporabo izdelkov in še posebej v primeru, da ima vaša žival znake bolezni, je nujen posvet z vašim veterinarjem.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


@melisasi.si

Obiščite naš instagram profil!

Pridobi kupon za 10 % popust

Registriraj se na naše e-novice in pridobi kupon za 10 % popust ob nakupu